Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsgymnasium


 

Sthlms idrottsgymnasium logga 2013

Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls campusområde Albanova i Stockholms innerstad. På skolan studerar ett stort antal duktiga och framgångsrika elever inom en lång rad olika idrotter, däribland tennis, och ett flertal av eleverna tillhör den yttersta Sverigetoppen. Med en stolt blick i backspegeln kan vi konstatera att under årens lopp har många toppspelare gått i skolan och framgångsrikt lyckats kombinera skola och tennis.

Skolan erbjuder tre högskoleförberedande program som alla går att kombinera med en ambitiös tennissatsning. Klubbarna i regionen och Stockholms Tennisförbund (Tennis Stockholm) har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med skolan.

NIU-eleverna tränar i SALK-hallen under ledning av regionstränaren Per Henricsson tillsammans med assisterande tränare Jacob Adaktusson. Träningen sker i en utvecklande miljö där eleverna tränar tillsammans.

Sedan 2015 sker NIU-träningen parallellt med Stockholms Tennisförbunds (Tennis Stockholm) elitträning, vilket innebär spel/sparring med Stockholms bästa herrar och damer. Dessutom kommer NIU-eleverna att träna fys med det supermoderna fysprogrammet Kinexit som är individuellt för varje elev och lättillgängligt via mobilen.

Tennisträningen är på tisdagar och torsdagar. På eftermiddagarna tränar spelarna i sina hemmaklubbar. Ett nära samarbete finns mellan skolan, Stockholms Tennisförbund (Tennis Stockholm) och klubbarna där spelaren står i centrum.

NIU-elevernas specialidrott handlar till största delen om elevens egen tennissatsning med inriktning tennis/fys, både praktiskt och teoretiskt. I ämnet specialidrott ingår även ledarskap och därför möjliggör vi för eleverna att få en bra framtida ledarutbildning genom Stockholms Tennisförbund (Tennis Stockholm) utbildningsprogram.

NIU-eleverna kommer att gemensamt åka på̊ ITF-tävlingar inom Sverige. Bevakning kommer att ske på̊ utvalda tävlingar, som sommar- och vintertourer i Stockholmsområdet.

Kontakt:

Fredrik Sohlberg, 070-389 61 90                     This is a mailto link
Per Henricsson, 070-767 68 46                       This is a mailto link

                   

Stockholms Idrottsgymnasium  (NIU)

 

Uppdaterad: 05 SEP 2016 09:13 Skribent: Lena Kubicska

 

Sommarbanor.jpg

KNAPP SO TOUR nya loggan.jpg

Knapp beställ medaljer.jpg

 

PARA Tennis.jpg

Postadress:
Svensk Tennis Stockholm
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Besöksadress:
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46760065409
E-post: kansli@tennisstockho...

Se all info

 

Audi logga 284x159.jpg

RS_PREMIUMTENNIS_By_Pos vit svart.jpg

Stefan Edbergs stiftelse mindre.jpg

Team Bagel mindre.jpeg