Hoppa till sidans innehåll

Mentorsträff TGU 1 - Framtidens Ledare 2021

30 AUG 2021 10:56
Många bra diskussioner och upplag kom fram på mentorsträffen om framtidens ledaförsörjning i tennisen
  • Uppdaterad: 06 SEP 2021 10:56

Efter uppstarten av kursen TGU 1 - Framtidens Ledare hölls den obliga toriska mentorsträffen för de klubbar som hade anmälda kursdeltagare TGU 1 - Framtidens Ledare. Rekordmånga deltagare i år på kursen och därmed också flera mentorer.

Varje deltagare har en mentor från sin hemmaklubb. Mentorn har till syfte att förmedla sin kunskap och erfarenhet till sin klubbkollega. Målet med mentorskapet är att klubbkollegan ska få en bra start i sin roll som tennistränare. Mentor är chefstränare, sportchef eller klubbchef eller en annan anställd som har ansvar inom klubben har ett ansvar att ge möjligheter till nya ledare förutsättningar att utvecklas.

För att påbörja denna ledarutveckling tillsammans med övriga mentorer inleder vi med gemensam träff under en förmiddag med alla mentorer.  Vi inom svensk tennis måste arbeta tillsammans för att säkra ledarförsörjning och återväxten av framgångsrika tränare i våra klubbar i framtiden. Vid
träffen diskuterade vi hur vi gemensamt kan arbeta med ledarförsörjning av nya tränare och stödja värdegrundsarbetet med jämställdhet och inkludering i våra klubbar med stöd av Trygg Tennis.

Mikaela Seger Lecomte informerade om de olika projekten som ska genomföras i samband med utbildningen. Detta är ett nära samarbete med RF SISU Stockholm. Träffen föredrogs av Sophie Lingahag tidigare forskare i genus, organisation och ledarskap, sitter i styrelsen för Tennis Stockholm.

Vi ser fram emot att följa de olika projekten som deltagarna kommer att genomföra under utbildning i sina klubbar under ledning av Mikaela Seger Lecomte och Linda Jansson.

Skribent: Lena Kubicska
E-post: This is a mailto link

 

KNAPP SO TOUR TEAM aug 2021.jpg

KNAPP SO TOUR TEAM Midi våren 2022.jpg

KNAPP SO TOUR nya loggan.jpg

Knapp beställ medaljer.jpg

Lejonet id aug 2021.jpg

PARA Tennis.jpg

Postadress:
Svensk Tennis Stockholm
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Besöksadress:
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46760065409
E-post: kansli@tennisstockho...

Se all info

 

audistockholmnylogoredblackcmyk1.png

RS_PREMIUMTENNIS_By_Pos vit svart.jpg

Stefan Edbergs stiftelse mindre.jpg

AIM -X 320.jpg

Information 320.jpg

Team Bagel mindre.jpeg

VW_logo_2rad_RGB blue.jpg

Barbells.png