Hoppa till sidans innehåll

Nu är det dags att söka NIU gymnasium hösten 2020

14 NOV 2020 00:00
Nu är det hög tid för dig som går ut högstadiet att fundera på hur din fortsatta tennissatsning ska se ut.
  • Uppdaterad: 02 JAN 2018 18:10

TILL ANSÖKAN   

MER INFORMATION OM NIU

FILM FRÅN TRÄNING

Stockholms Idrottsgymnasium - Tennis Stockholm

Nu är det hög tid att söka gymnasium till hösten 2020 med start 2021/2022. Tennis Stockholm har ett samarbete med Stockholms Idrottsgymnasoium där själva skolgången ligger. 

Ansäkan sker mellan den 12 november - 1 december 2020.

NIU har mer regional karaktär men har ändå goda möjligheter att erbjuda ett bra upplägg i ditt närområde. På ett NIU läser man normalt 400 poäng specialidrott.

Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls campus- område Albanova i Stockholms innerstad. På skolan studerar ett stort antal duktiga och framgångsrika elever inom en lång rad olika idrotter, däribland tennis, och ett flertal av eleverna tillhör den yttersta sverigetoppen.

Med en stolt blick i backspegeln kan vi konstatera att under årens lopp har många toppspelare, bl.a Rebecca Peterson och Carl Söderlund m.fl, gått i skolan och framgångsrikt lyckats kombinera skola och tennis. Skolan erbjuder tre högskoleförberedande program som alla går att kombinera med en ambitiös tennissatsning. Klubbarna i regionen och Tennis Stockholm (Stockholms Tennisförbund) har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med skolan.

NIU-eleverna tränar i SALK-hallen under ledning av regions- tränaren Per Henricsson tillsammans med assisterande tränare Andreas Vinciguerra. Träningen sker i en utvecklande miljö där eleverna tränar tillsammans. NIU-träningen sker parallellt med Tennis Stockholms elitträning, vilket innebär spel/sparring med Stockholms (Sveriges) bästa herrar och damer. Tennisträningen är på tisdagar och torsdagar. På eftermiddagarna tränar spelarna i sina hemmaklubbar. Ett nära samarbete finns mellan skolan, Tennis Stockholm och klubbarna där spelaren står i centrum.

Skribent: Lena Kubicska
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Svensk Tennis Stockholm
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Besöksadress:
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46760065409
E-post: This is a mailto link

Se all info