Hoppa till sidans innehåll

Söderling slår ett slag för spontantennis – ny anläggning i Ella Gård

16 JUN 2016 15:20
En öde fotbollsplan har fått nytt liv i stadsdelen Ella Gård i Täby kommun. Hundratals barn, ungdomar och vuxna invigde Ellagårds TK:s nya anläggning för spontantennis – tillsammans med förre världsfyran Robin Söderling.
  • Skapad: 16 JUN 2016 15:20

Det som tidigare var en sjumannaplan utan mål är nu en stor konstgräsyta (godkänt underlag av ITF) med sex mindre tennisbanor – fyra för röd tennis (mini) och två för orange tennis (midi). 
Banorna ligger intill klubbens grusbanor och tennishall och kommer att kompletteras med belysning för att bjuda in till spel både dag och kväll. Dessutom planeras byggen av intilliggande anläggningar för basket, innebandy och vuxengym.

Idén väcktes i oktober 2013 och mer än två och ett halvt år senare står tennisbanorna klara. Ellagårds TK och Tennis Stockholm har varit drivande i projektet som finansierats av Täby kommun.
– Vi vill tacka kommunen för att de har ställt upp och vi är glada att de tar steget och satsar på tennis. Vi är övertygade om att det blir en succé och en förebild för andra kommuner i Stockholm och Sverige att starta liknande projekt. Vi hoppas att många barn och även vuxna kommer att spela här och att så många som möjligt får chansen att prova på tennis, säger Anders Heimklo, verksamhetsansvarig i Tennis Stockholm.

Tidigare världsfyran och Grand Slam-finalisten Robin Söderling var på plats för att inviga banorna, skriva autografer och spela tennis med barnen.
– Det är fantastiskt roligt att se det här. Jag kommer från en liten ort i Västergötland som hade närhet till allt – hockey, fotboll, tennis och handboll. Det var enkelt för mig att hålla på med idrott, men detta är ännu bättre. Hade jag haft det här när jag var liten hade jag bott här, säger Söderling.
– Då fanns inte konkurrensen av datorer, Ipad och tv-spel utan idrott var det roligaste som fanns. Att barnen kan komma hit och utöva idrott är extra bra i en tid som denna. Det spelar ingen roll om man vill bli proffs, idrott är väldigt nyttigt och en bra uppfostran, säger Söderling.

 

      

       

     

    

    

Stockholmsserien

2019-2020

Anmälan öppen!

Rookieserien

11-13 år - 2019

      

                             

                             

                                                                                                                                                                                                          

                                                                 

Här är klubbar i Stockholm som söker nya medarbetare.   

 

 

Postadress:
Svensk Tennis Stockholm
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Besöksadress:
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46760065409
E-post: This is a mailto link

Se all info