Hoppa till sidans innehåll

Små Lirare


Information att ladda ner i pdf

ANMÄLAN och betalning födda 2005-2008

ANMÄLAN födda 2009 inför våren 2018

 

Tycker du att det är kul att spela och tävla i tennis?

Vill du utvecklas och ha roligt tillsammans med dina föräldrar och kompisar både på och utanför tennisbanan?

Då är Små Lirare något för dig!

Små lirare
I Tennis Stockholms barn- och ungdomssatsning ingår projektet Små Lirare som ses som ett komplement till barnens klubbträning. Små Lirare har inte någon form av elitträning utan vi utvecklar och stärker spelarna. Fokus är glädje, teamwork, utbildning och utveckling. I Små Lirare får barnen känna glädje och gemenskap inom tennis och andra sporter. De får en bred idrottslig grund och får utvecklas till allsidiga idrottsatleter. Barnen lär sig sammanhållning, ödmjukhet och respekt. Syftet med Små Lirare är glädje, idrottslig bredd och långsiktighet, och målet är att tennisen och idrotten ska bli en livsstil som varar livet ut.

Bakgrund
Små Lirare startades hösten 2012 i Göteborg av f.d. tennisproffset Magnus ”Gusten” Gustafsson. Under sin karriär som professionell tennisspelare vann Gusten 14 ATP-titlar och var rankad 10 i världen. Målsättningen när Gusten startade Små Lirare var att barnen på ett lekfullt sätt skulle ta sig an olika idrottsliga utmaningar både individuellt och i grupp. Syftet var också att föräldrarna skulle engagera sig ideellt tillsammans med sina barn. Alla skulle känna sig delaktiga att vara med och utveckla gruppen tillsammans. På de föräldraledda träffarna varvas lekfulla övningar som rundtennis, stafetter och skoinnebandy med kortare matcher i singel och dubbel. Allt görs i lagform så att barnen känner att de vinner och förlorar som ett team.

Hur går det till?
Små Lirare Stockholm består av flera grupper indelade i områdena City, Söder och Norr, åldersgrupperna 2007–2008 respektive 2005–2006. Grupperna består av 16 barn som träffas ett flertal gånger per år. Grupperna leds av en ideell ledare som får utbildning, stöd och material av Tennis Stockholm.

Gruppens deltagare kallas till ett uppstartsmöte. Vid detta möte bestämmer ledaren, föräldrarna och barnen tillsammans vilka aktiviteter som ska genomföras samt vilka föräldrar som ska ansvara för de olika träffarna. Då föräldrarna hjälps åt med aktiviteterna kommer dessa att fördelas ut så att man bara behöver ansvara för någon eller ett par aktiviteter per termin.

Aktiviteter förutom tennis och matchspel kan exempelvis vara parkour, äventyrsbana, Ellagårds multisportanläggning, bowling, SO Tour-tävling eller besök på Stockholm Open. Föräldrarna och barnen utvecklar gruppen tillsammans! Årsavgiften för Små Lirare är 500 kr. I årsavgiften ingår två t-shirts med Små Lirare-loggan på, en vit och mörk. Den t-shirten ska bäras av alla på de olika träffarna. Kostnaderna för de olika aktiviteterna står deltagarna för.

Anmälningarna tas emot löpande.

Kontaktpersoner

Christina Lilja

Små Lirare projektansvarig

This is a mailto link

Per Henricsson

Regionstränare

This is a mailto link

    

 

 

 

Uppdaterad: 15 AUG 2017 11:34
Skribent: Lena Kubicska
Epost: This is a mailto link
 Audi logga 284x159              
                                                                                                                                                                                                                  

                                                                 

                                                                      

 

Här är klubbar i Stockholm som söker nya medarbetare. 

 

 

  

Postadress:
Svensk Tennis Stockholm
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Besöksadress:
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46760065409
E-post: This is a mailto link

Se all info