Hoppa till sidans innehåll

Nu är det dags att söka NIU gymnasium hösten 2019

2018-10-05 00:00
Nu är det hög tid för dig som går ut högstadiet att fundera på hur din fortsatta tennissatsning ska se ut.
  • Uppdaterad: 2018-01-02 18:10

TILL ANSÖKAN    Ansökan är öppen 12 november - 1 december 2018

MER INFORMATION OM NIU

Nu är det hög tid att söka gymnasium till hösten 2019. Tennis Stockholm har ett samarbete med Stockholms Idrottsgymnasoium där själva skolgången ligger. 

NIU har mer regional karaktär men har ändå goda möjligheter att erbjuda ett bra upplägg i ditt närområde. På ett NIU läser man normalt 400 poäng specialidrott.

Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls campus- område Albanova i Stockholms innerstad. På skolan studerar ett stort antal duktiga och framgångsrika elever inom en lång rad olika idrotter, däribland tennis, och ett flertal av eleverna tillhör den yttersta sverigetoppen.

Med en stolt blick i backspegeln kan vi konstatera att under årens lopp har många toppspelare, bl.a Rebecca Peterson och Carl Söderlund m.fl, gått i skolan och framgångsrikt lyckats kombinera skola och tennis. Skolan erbjuder tre högskoleförberedande program som alla går att kombinera med en ambitiös tennissatsning. Klubbarna i regionen och Tennis Stockholm (Stockholms Tennisförbund) har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med skolan.

NIU-eleverna tränar i SALK-hallen under ledning av regions- tränaren Per Henricsson tillsammans med assisterande tränare Jacob Adaktusson. Träningen sker i en utvecklande miljö där eleverna tränar tillsammans. Nytt från hösten 2015 är att NIU-träningen sker parallellt med Tennis Stockholms elitträning, vilket innebär spel/sparring med Stockholms bästa herrar och damer. Tennisträningen är på tisdagar och torsdagar samt ett fys- och teoripass på måndagar. På eftermiddagarna tränar spelarna i sina hemmaklubbar. Ett nära samarbete finns mellan skolan, Tennis Stockholm och klubbarna där spelaren står i centrum.

Skribent: Lena Kubicska
Epost: This is a mailto link
 Audi logga 284x159              
                                                                                                                                                                                                                  

                                                                 

                                                                      

 

Här är klubbar i Stockholm som söker nya medarbetare. 

 

 

  

Postadress:
Svensk Tennis Stockholm
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Besöksadress:
Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46760065409
E-post: This is a mailto link

Se all info